Cine suntem?

RAUL PROFIRE

Profire Raul-Betuel are 26 de ani și este căsătorit cu Claudia, 28 de ani și împreună au două fiice, Grace (17 luni) și Elenor (nou-născută). El este cel care conduce biserica noastră și este în prezent în proces de ordinare ca prezbiter învățător în denominația IPC. În continuare puteți să îl cunoașteți mai bine prin mărturia sa:

M-am născut și am crescut într-o familie creștină , tatăl meu fiind implicat în slujire încă de când eram mic. El a fost mulți ani prezbiter într-o biserică baptistă, iar acum este plantator și prezbiter într-o biserică independentă din Galați. Este în continuare implicat în slujirea socială , fiind președintele unei fundații caritabile care oferă îngrijire orfanilor și familiilor aflate în situații dificile.
Așa cum am spus, am fost crescut în biserică, dar nu am fost creștin până la 19 ani. În tot acest timp am trăit o viață dublă, fiind un păcătos nenorocit și depravat, atunci când tatăl meu și oamenii din biserică nu erau prin preajmă. Dar atunci când ei mă vedeau pozam în creștin , chiar cântând în formația de închinare a bisericii, pentru a impresiona oamenii din biserică și familia mea.
La 19 ani, în timp ce mă aflam într-o tabără de vară creștină am fost salvat, prin harul și mila Lui Dumnezeu, iar viața mea s-a schimbat de atunci. Am primit viața spirituală și am înțeles, de fapt m-am încrezut în sfârșit în Evanghelie și astfel am fost eliberat de dependențele și viciile mele. Am început să Îl iubesc pe Dumnezeul pe care îl uram cândva și să urăsc păcatul pe care îl iubeam cândva.
La începutul vieții mele creștine am fost luat sub grija prezbiterilor din biserica pe care o frecventam în Iași, unde ma aflam ca student la drept. Timp de 3 ani, fiecare dintre cei trei prezbiteri au investit în mine și m-au încurajat să slujesc, asigurându-se în același timp că și eu creșteam și mă maturizam în credința mea. Am fost implicat în evanghelizare încă din primul an în care am devenit creștin.
După ce m-am căsătorit cu Claudia a trebuit să ne mutăm din Iași la Tg. Jiu din cauza diverselor circumstanțe și aici am fost luat sub grija cumnatului meu Andrei Croitoru, care m-a ucenicizat timp de doi ani. Am simțit chemarea pentru predicare și slujire în biserică și timp de doi ani Andrei m-a ajutat să cresc în această direcție . După ce am devenit din ce în ce mai reformat șn teologie, în providența lui Dumnezeu l-am întâlnit pe Mădălin în 2021 și în vara anului 2022 am înțeles că Dumnezeu ne cheamă să înființăm o biserică reformată presbiteriană în Sibiu . Noi (eu și Claudia) ne-am mutat la Sibiu și am început să ne întâlnim inițial în case, la început fiind doar 2 3 familii. Dumnezeu a adăugat mai multe familii pe măsură ce treceau lunile și am început să ne organizăm ca plantare de biserică.

În urmă cu cateva luni am luat legătura cu IPC pentru a fi luați sub autoritatea și îndrumarea lor ca o plantare de biserică, iar la începutul lunii martie 2023 am fost luat sub grija lor în vederea ordinării ca prezbiter învățător. Momentan ne întâlnim pentru închinare publică, școală duminicală pentru adulți și copii și ucenicie în Rusciori, lângă Sibiu și suntem foarte recunoscători pentru ceea ce Dumnezeu, în harul și îndurarea Sa lucrează în biserica noastră. De asemenea fratele Liviu Lepădatu, de la Biserica Prezbiteriana Speranța din IPC Timișoara vine lunar și administrează sacramentele.

POTOROACĂ MĂDĂLIN

Potoroacă Mădălin are 39 de ani și este căsătorit cu Agnia, 38 de ani din anul 2008. Dumnezeu i-a binecuvântat cu 4 copii, Alethea (12 ani), Calvin (10 ani), Adamina (7 ani) și Edmund (1 an). Mădălin provine dintr-o familie dezorganizată, având o tinerețe caracterizată de dependențe și păcate. La 21 de ani Dumnezeu l-a salvat și eliberat și de atunci a început în diferite moduri să slujească și să se implice în viața celor din jurul său.
În 2006 au plantat prima lor biserică de casă în Petrosani, orașul în care s-au născut amândoi. Din păcate, după câțiva ani petrecuți în această biserică, din mai multe motive personale și de sănătate, au fost nevoiți să se mute la Cluj Napoca în 2013, iar biserica a continuat să se întâlnească o perioadă, apoi cei mai mulți dintre ei fie s-au mutat în alte orașe, fie s-au alăturat altor biserici.

În Cluj au început în 2013 o nouă plantare de biserică prezbiteriană împreună cu pastorul Attila Szasz și au fost membri acolo până în 2018, când s-au mutat la Sibiu, unde Mădălin a fost chemat să conducă un centru rezidențial pentru persoane cu diverse dependențe. Biserica din Cluj funcționează și astăzi și este în creștere. https://cluj.reformatprezbiterian.ro/

În Sibiu, încă de la mutarea lor, Domnul le-a pus pe inimă să se implice la un moment dat într-o plantare de biserică prezbiteriană, dar nu au putut face asta la început, așa că după aproximativ 4 ani în 2022 au început să se roage mult mai intenționat pentru această plantare și au realizat că era momentul potrivit pe care Dumnezeu l-a stabilit pentru asta.

Dumnezeu a lucrat prin intermediul familiei lor pentru a se alătura altor familii, iar în acest moment sunt 7 familii (Muntean Ionică și Iulia, Doboș Mihai și Miriam, Pricopi Dragoș și Silvana, Adalberto și Miranda Hawkins) care se întâlnesc în mod regulat pentru părtășie, studiul Scripturii, rugăciune, ucenicie și grupuri mici. Aceste familii au un total de 14 copii și încă unul care va veni în curând.

Madalin și Agnia au fondat Asociația Eliberați prin Adevăr, prin intermediul căreia oferă consiliere biblică pentru dependențe, țin seminarii de educație sexuală creștină, organizează conferințe, ateliere de consiliere, scriu și produc resurse. De asemenea, ei sunt implicați de mulți ani în mișcarea de homeschooling din România, fiind lideri naționali și organizând anual tabere și conferințe. Amândoi sunt pasionați de Evanghelie, de ucenicie individuală și familială, de întărirea familiilor prin educație creștină și consiliere biblică. Agnia are multe daruri artistice, scriind poezie și proză, cărți pentru copii și traducând imnuri creștine.

SORIN RUSU

Sorin Rusu are 30 de ani este căsătorit cu Crina din 2017 și Dumnezeu i-a binecuvântat cu 3 copii: Caleb (6 ani), Marco (4 ani) și Emma (2 ani). Amândoi au crescut în familii de credincioși. Părinții lor s-au mutat în Spania când ei aveau în jur de 10 ani, unde au locuit până de curând. Amândoi s-au întors la Domnul când aveau în jur de 18 ani, timp în care au descoperit și doctrinele harului. În ultimii 8 ani ei au fost membri ai unei biserici baptiste reformate din Madrid unde Sorin a slujit și prin predicare în ultimii 4 ani.

În ultima perioada Dumnezeu i-a adus la convingerile reformate cu privire la locul copiilor în legământul harului și astfel au decis să se mute înapoi în România, lângă Sibiu, pentru a face parte din plantarea bisericii noastre în care Sorin dorește să se implice activ alături de ceilalți frați care împărtășesc aceleași convingeri teologice și obiective spirituale.

Sorin împreună cu Crina slujesc în comunitatea noastră atât prin ospitalitatea lor, dar și prin darurile lor specifice, Sorin prin predicare și implicare în ucenicia bărbaților și în viitorul apropiat ne dorim să înceapă pregătirile pentru a deveni prezbiter conducător.

Raul, Sorin și Mădălin se întâlnesc regulat pentru studiu, rugăciune și căutarea feței și voii lui Dumnezeu pentru a putea să conducă bine biserica nou plantată. Momentan studiază două cărți de Paul Tripp, Chemare periculoasă și Păstoriți. Dorința lor este să crească în asemănare cu Domnul atțt în viața personală cât și în felul în care conduc și păstoresc.