Ce facem? 

CUM NE RAPORTĂM LA VIAȚA BISERICII?

Ne dorim să fim nu doar o întâlnire săptămânală sau un program religios, ci să fim așa cum ne și cheamă Scriptura „O FAMILIE SPIRITUALĂ A LEGĂMÂNTULUI”. Viața noastră de credință vrem să fie una comunitară și pentru ca acest lucru să fie o realitate și nu doar un slogan frumos este nevoie de investiție mare în relații, iar asta costă timp. De aceea ne propunem să avem întâlniri dese, atât planificate și cu un scop specific (închinare publică, scoală duminicală -adulți, ucenicie, consiliere biblică, părtășie, luat masa împreună ca și biserică, ieșiri cu toată biserica, etc) cât și alte întâlniri spontane și naturale.

Vrem să ne cunoaștem cu adevărat, nu doar fața de biserică, pentru a ne putea iubi și sluji în adevăr. Asta bineînțeles că implică și răni, frustrări și supărări ocazionale, deoarece suntem încă păcătoși, dar credem că inclusiv prin aceste evenimente neplăcute putem arăta har și le putem transforma în oportunități de a crește în sfințenie, răbdare, iertare și compasiune. Așa credem că se formează adevăratul caracter creștin și așa ne dorim să creștem împreună în asemănare cu Domnul Isus ca și biserică.

CUM NE ÎNCHINĂM?

Închinarea pentru noi nu se rezumă la întâlnirea noastră de duminică ci ea trebuie să fie expresia inimii noastre în timp ce ne trăim viața pe acest pământ. Închinarea ține de o atitudine mai mult decât de o activitate, de aceea credem ca închinarea începe în primul rând în privat, în intimitatea inimii tale, a felului în care te raportezi la Dumnezeu, mai exact dacă „te pleci înaintea Lui”. a conducerii Lui suverane. Închinarea se vede mai apoi în familie, în special în felul în care ne conducem familiile în cântare, citirea Cuvântului și rugăciune în fiecare zi.

Închinarea noastră nu trebuie să fie elaborată sau complicată ci sinceră și simplă, mai exact în duh și în adevăr. Din acest motiv și în cadrul bisericii accentul nu se pune pe ceea ce se vede sau se aude ci pe ce se petrece cu adevărat în inimile noastre când ne strângem înaintea Regelui nostru în fața căruia totul este gol și descoperit. Liturghia (ordinea sau modul de închinare) noastră este simplă, reverențioasă și urmează modul de închinare istoric reformat. Numele liturghiei pe care o practicăm este Înnoirea Legămantului prin închinare. Mai multe despre acest mod de închinare puteți vedea aici.

În mare, închinarea așa cum o înțelegem noi are următoarele 5 părți: Chemare la închinare, Mărturisirea păcatelor, Asigurarea Evangheliei, Predicare și Benedicție.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI?

Credem ca închinarea este un dialog inițiat de Dumnezeu prin CHEMAREA LA ÎNCHINARE. Nu noi am avut ideea de a ne închina Lui ci El ne cheamă la închinare așa cum vedem și în Scripturș, în special în psalmi. Noi răspundem cu MĂRTURISIREA PĂCATELOR noastre având în vedere că nu putem intra în prezența Sa fiind păcătoși fără ca El să ne ierte de orice păcat și să ne curățească de orice nelegiuire. Apoi Dumnezeu ne oferă SPERANȚA EVANGHELIEI și ne asigură de iertarea Sa ca mai apoi să ne invite să avem comuniune. Urmează ASCULTAREA CUVANTULUI PREDICAT prin care Dumnezeu se adresează poporului Său. Noi răspundem cu rugăciune de mulțumire pentru Cuvântul Său. Apoi primim BENEDICȚIA sau BINECUVÂNTAREA prin care El ne trimite înapoi în lume ca să trăim în conformitate cu voia Sa revelată în Cuvânt, iar noi cântăm DOXOLOGIA.

Mai jos puteți vedea un buletin de la închinarea noastră publică de duminică dimineața.

ÎNCHINAREA PUBLICĂ A BISERICII

În prima parte a întâlnirii noastre de la ora 10:00 la 11:00 avem parte de Scoala duminicală. Atât adulții cât și copiii au parte de cursuri de învățătură pe nivelul specific vârstei. Adulții momentan studiază „Mărturisirea de credință de la Westminster” în timp ce copiii studiază cartea „Teologia pe înțelesul celor mici” predată de mamele din biserică cu rândul. Apoi de la ora 11:00 urmează închinarea publică care așa cum am spus deja este simplă, include mai multe momente de citirea Cuvântului, rugăciuni, cântări de psalmi și de imnuri și predicarea Cuvântului. Toate cântările sunt congregaționale și nu avem o echipă de închinare, ci doar unul sau maxim două instrumente care să ne ajute ca și congregație să cântăm împreună în mod armonios. Nu avem un cod vestimentar impus, dar recomandăm cu tărie în lumina Scripturii o îmbrăcăminte decentă și modestă care să nu distragă atenția de la Singurul care merita admirația și închinarea noastră – Dumnezeu.

PREZENȚA COPIILOR ÎN ÎNCHINARE

Noi credem că și copiii fac parte, alături de părinții lor adulți, din familia bisericii. De aceea, încurajăm copiii să stea împreună cu noi în timpul închinării și ascultării Cuvântului lui Dumnezeu. La Școala Duminicală de la ora 10:00, copiii sunt pregătiți pentru ascultarea Cuvântului printr-un scurt rezumat al predicii pe înțelesul lor.
Chiar dacă unii copii poate nu sunt obișnuiți să participe la întregul serviciu, vă îndemnăm să-i încurajați spunându-le că ne bucurăm să îi avem împreună cu noi!
La începutul serviciului, fiecare copil va primi o fișă, sau mai multe, care să-l ajute să fie atent la Cuvântul predicat. Puteți să vorbiți cu ei în liniște atunci când au întrebări sau au nevoie de explicații suplimentare. Este întotdeauna o bucurie să vedem părinții concentrându-și atenția asupra copiilor și implicându-i în închinarea comunitară. Suntem recunoscători pentru binecuvântarea Domnului prin copiii noștri și pentru promisiunile Sale prețioase trans-generaționale și dorim să ascultăm cu credincioșie de cuvintele Mântuitorului: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu‑i opriți, pentru că Împărăția lui Dumnezeu este a celor ca ei! – Luca 18:16